Topa behaalt bronzen EcoVadis medaille voor duurzaamheid!

Bronzen medaille EcoVadis voor Topa

Tumbnail Topa Update Ecovadis 320x280

In de wereld van verpakkingen is duurzaamheid niet langer een optie, maar een noodzaak. Het belang van verantwoorde bedrijfspraktijken neemt steeds meer toe. Naast het toegenomen bewustzijn rondom verduurzaming, is er ook sprake van toenemende taakstellende regelgeving. Zo is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) helder in haar richtlijnen ten aanzien van toekomstbestendige bedrijfsvoering. Over het jaar 2023 hebben wij ons voor de eerste maal laten auditen. Dit is gedaan in samenwerking met EcoVadis. De uitkomst? Een bronzen medaille! Deze uitkomst laat ons zien dat we in de afgelopen jaren belangrijke stappen in de goede richting gezet hebben. Maar er is ook zeker nog ruimte voor verbetering.


EcoVadis, wie, wat, waarom?

EcoVadis is ‘s werelds grootste en meest vertrouwde aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, met een wereldwijd netwerk van meer dan 130.000 beoordeelde bedrijven. Zij beoordelen bedrijven op hun milieu-, sociale en ethische prestaties. Door gestandaardiseerde en onafhankelijke beoordelingen te bieden, geeft EcoVadis bedrijven inzicht in de verbeterpunten op het gebied van toekomstbestendig ondernemen. De beoordeling richt zich op vier kerngebieden:

Group 29
  • Milieu: Beoordeling van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en de inspanningen om deze te verminderen.
  • Arbeids- en mensenrechten: Evaluatie van het beleid en de praktijken met betrekking tot arbeidsomstandigheden en respect voor mensenrechten.
  • Ethiek: Analyse van de integriteit en ethische praktijken binnen de bedrijfsvoering.
  • Duurzame inkoop: Beoordeling van de duurzaamheidscriteria in de toeleveringsketen.

Topa’s score in deze duurzaamheid prestatiemonitor valt binnen de 35% best presterende bedrijven, wat goed is voor de bronzen medaille. 


Op weg naar zilver

Ecovadis

Hoewel we trots zijn op de bronzen medaille, streven we naar verdere verbeteringen. Om een zilveren medaille te behalen, zullen we onze inspanningen nog verder moeten intensiveren. Het mooie aan het rapport van EcoVadis is dat we heel concreet weten waar onze ruimte voor verbetering ligt en wat ons te doen staat om deze ambitie op te lossen. Soms is dit een administratieve aanpassing, en soms zijn dit verbeterpunten die een grotere impact hebben en waar strategische besluitvorming aan vooraf zal gaan. Over 2024 zullen wij ons opnieuw laten beoordelen door EcoVadis en komen we te weten welk effect onze inspanningen hebben op onze nieuwe beoordeling.


Benieuwd naar de andere verduurzamingsinitiatieven van Topa?

  • Topa zet grote stappen in CO2-reductie en duurzame bedrijfsvoering
    Lees meer
  • Duurzame vochtbescherming: AbsorGel® vermindert CO2 met 75%
    Lees meer
  • Ecodesign: een nieuwe manier van het beoordelen van verpakkingen
    Lees meer
  • Papiervezelschuim: duurzaam verpakkingsalternatief
    Lees meer

Mocht u nog vragen hebben over dit specifieke artikel, meer willen weten over onze duurzaamheidsinitiatieven of heeft u een verduurzamingsvraag waar wij bij kunnen helpen?


Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren. Bel ons op +31 252 245 200 of mail naar info@topa.nl.

Topa

14 augustus 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram