Duurzame vochtbescherming: AbsorGel® vermindert CO2 met 75%

Op zoek naar duurzamere alternatieven

In onze missie staat dat we u ontzorgen door uw producten te beschermen, elke dag opnieuw. Om dat waar te kunnen maken zijn we constant op zoek naar de beste verpakkingsoplossingen in de markt. Deze taak ligt primair bij onze portfoliomanagers en inkoopafdeling. Zij doen dagelijks onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties, om zo de beste en meest duurzame oplossingen te vinden voor u.

Tijdens deze zoektocht moeten ook zij constateren dat er heel goede initiatieven en alternatieven zijn, maar die zijn vaak duurder of beschermen minder goed. Het komt er dus op aan om zoveel mogelijk nieuwigheden uit te testen en die met de beste resultaten in ons assortiment op te nemen.

Duurzamere oplossingen voor vochtbescherming

Recent hebben wij samen met onze partner in vocht beschermende verpakkingsoplossingen, een casestudie afgerond met een aanzienlijke kostenbesparing. Deze worden ingezet bij containeropslag- en transport waar metalen onderdelen, elektronische apparatuur of natuurlijke producten beschermd dienen te worden tegen de invloed van vocht. Dit om roest en schimmel te voorkomen.

A91f0j2ya 1225ca0 284

Bij de opslag en het transport van metalen onderdelen wordt momenteel veel gebruik gemaakt van de beproefde VCI-methode. Bij deze methode hechten moleculen zich aan het oppervlak van het metaal en vormen een dunne, beschermende laag. Deze laag voorkomt dat vocht en andere corrosieve elementen het metaal bereiken.

De inzet van droogmiddelen zijn een alternatieve manier om de negatieve impact van vocht tegen te gaan. We kennen allemaal de kleine zakjes droogmiddel die we in een schoenendoos vinden. Onze leverancier Absortech past deze methode op industriële schaal toe. En zij presenteerden een usecase die er niet om liegt.


Indrukwekkende cijfers

Afgaande op een door hen gepresenteerde studie, waarin zij hun product AbsorGel® vergelijken met de eerder benoemde VCI-methode, claimen ze aanzienlijke besparingen op kosten, plastic verbruik en CO2-emissie te realiseren. En voor ons en u niet onbelangrijk, met dezelfde of betere prestaties. De getallen die zij presenteren zijn indrukwekkend:

  • 50% lagere kosten
  • 60% minder plastic gebruik
  • 75% minder CO2-emissie
A9cq2b1j 1225c99 284

Onze zoektocht naar duurzamere verpakkingsoplossingen levert u extra keuzemogelijkheden op. Ons doel is zoveel mogelijk objectieve informatie beschikbaar te stellen. Dit zodat we samen met u tot een passende oplossing komen. Is VCI of  AbsorGel® de beste oplossing voor u? Onze verpakkingsspecialisten helpen u graag bij vraagstukken rondom verduurzaming.

Mocht u interesse hebben in de achterliggende data van deze studie:


Benieuwd naar de andere verduurzamingsinitiatieven van Topa?

  • Topa zet grote stappen in CO2-reductie en duurzame bedrijfsvoering
    Lees meer
  • Topa behaalt bronzen EcoVadis medaille voor duurzaamheid!
    Lees meer
  • Ecodesign: een nieuwe manier van het beoordelen van verpakkingen
    Lees meer
  • Papiervezelschuim: duurzaam verpakkingsalternatief
    Lees meer

Mocht u nog vragen hebben over dit specifieke artikel, meer willen weten over onze duurzaamheidsinitiatieven of heeft u een verduurzamingsvraag waar wij bij kunnen helpen?


Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren. Bel ons op +31 252 245 200 of mail naar info@topa.nl.

Topa

14 augustus 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram