Topa zet grote stappen in CO2-reductie en duurzame bedrijfsvoering

Topa ligt op koers rondom verduurzaming

Topa zet opnieuw een mooie stap vooruit in haar ambitie om de Company Carbon Footprint (CCF) te verkleinen. In 2023 hebben we onze CO2-uitstoot opnieuw aanzienlijk weten te verminderen en hebben we een financiële klimaatbijdrage geleverd voor de resterende emissies.

Resultaten CCF 2023: Meer dan alleen cijfers

Ook in 2023 hebben we gerichte maatregelen getroffen in onze interne bedrijfsvoering die bijdragen aan de realisatie van onze milieudoelstellingen. Zo hebben we door o.a. aanpassingen in ons verwarmingssysteem, het overstappen naar elektrische of hybride variant auto’s en een overstap naar groene stroom, onze totale CO2-uitstoot met maar liefst 38% verminderd. Van 1.660 ton in 2020 naar 1.025 ton vorig jaar. Onze reductie ligt ver boven de Nederlandse doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs, die een reductie van 11% beoogd. Ons cijfer voor afval, is helaas afgelopen jaar licht gestegen. Dit als gevolg van een aangepaste interne verdeelsleutel. In totaal hebben we ook in het afgelopen jaar weer een mooie besparing weten te realiseren.

We willen nu onze verantwoordelijkheid nemen voor onze uitstoot. Daarom heeft Topa ook over 2023 een financiële klimaatbijdrage geleverd via ClimatePartner. Het project dat is gekozen is ‘Renewable Energy Asia’. Dit project investeert in hernieuwbare energie zoals wind- en zonne-energie, wat helpt bij het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dankzij deze bijdrage mag Topa zich in 2024 een ‘Bedrijf met financiële klimaatbijdrage’ noemen.


Maar we zijn nog niet klaar met ‘minderen’

Hoewel we trots zijn op de behaalde resultaten, erkennen we dat er altijd ruimte is voor verbetering. In 2024 blijven we onze initiatieven voortzetten om onze CO2-uitstoot verder te verlagen. Onze speerpunten in 2024 blijven verlagen van energieverbruik, verduurzamen van ons wagenpark en het verder beperken van onze afvalstroom.

Benieuwd naar de andere verduurzamingsinitiatieven van Topa?

  • Topa behaalt bronzen EcoVadis medaille voor duurzaamheid!
    Lees meer
  • Duurzame vochtbescherming: AbsorGel® vermindert CO2 met 75%
    Lees meer
  • Ecodesign: een nieuwe manier van het beoordelen van verpakkingen
    Lees meer
  • Papiervezelschuim: duurzaam verpakkingsalternatief
    Lees meer

Mocht u nog vragen hebben over dit specifieke artikel, meer willen weten over onze duurzaamheidsinitiatieven of heeft u een verduurzamingsvraag waar wij bij kunnen helpen?


Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren. Bel ons op +32 3 450 99 60 of mail naar info@topapack.be.

Topa

14 augustus 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram